.....................................................................

LB Advent Calendar 2019 - A Celtic Christmas Memory

Készítõ: Shabab Siddiq (tombraiderxii) Website

Letölthetõ - download: Innen

  

LB Advent Calendar 2019 - A Celtic Christmas Memory By Shabab Siddiq (tombraiderxii)

Csomagold ki a shabab_siddiq_lb_advent_calendar2019a_celtic_christmas_memory.zip-et, másold a benne levő könyvtárat valahova, és az abban levő tomb4.exe-vel indíthatod is a kalandot.

Történet:

 

Vélemény:

Fantasztikus ez a karácsonyi kaland. Változatos feladatokat kell megoldani. Nehéz feladatok nincsenek benne, ám mégiscsak jól körül kell nézni, hogy merre tovább. nem lineáris a pálya, így néha össze-vissza szaladgálunk, mire megtalálunk mindent. 5 secret is van a pályán, ezek megszerzése sem kis feladat. :) ne hagyja ki senki ezt a remek, ünnepi kalandot. még csak gyilkolni sem kell, bár én az idegesítő kis rókát kivégeztem. :)

Végigjátszás:

Statisztika:

 

Secret 1: Secret 2. Secret 3: Secret 4: Secret 5:

Menj balra, a kis szakadék baloldalán, nekifutásból kapd el a szemközti fali beugrót. Mássz fel, kapaszkodj fel jobbra a fali repedésbe, csimpzz át a túloldalra, majd a sarokban bújj át a szűk kis résen. Nyomd meg a fali gombot, és a gyertyák mellől vedd fel a nyilakat.

Ess le a mélybe, juss át jobbra, és juss fel amerről jöttél. Menj át a kinyílt kapun, és ha vége a stroke-os télapóval a beszélgetésnek, vedd fel előtte levő Silver Circles Key-t.

1.      mentés

Ugorj be a medencébe, és az egyik szobor előtt fáklyákat találsz, a másik előtt pedig megtaláltad a Blacksmith’s Key-t.

Mássz ki a vízből ki a medencéből, és a medence túloldalán találsz három kis oszlopot. Menj a túloldalukra, és nyomd meg a gombot, amit rejtenek. Menj jobbra, és az épület végében a kis fabódéból. most kialudt a tűz, és felveheted az 1. Secret Santa Hat-ot, az 1. secretben.

Menj visszafelé, majd jobbra le a lejtőn, és a kulcsoddal nyisd ki a nagykaput. Menj egyenesen, majd balra, fel a faléi beugróba, ott a kis vízben megtalálod a Silver Yellow Key-t.

Menj ki a beugró bejáratáig, ott fordulj jobbra, és nekifutásból ugorj fel a falra. Menj balra, kapaszkodj le, és csimpzz át a fal baloldalára, ott találsz egy kis udvart, benne csokikat, és a 2. Secret Santa Hat-ot, az 2. secretben.

Mássz vissza fel a létrán, és a nagykapu túloldalára átugorva az oszlopra, újabb mikuláscsokit kapsz. Most menj vissza a Mikuláshoz, onnan is tovább, át a kapun, és a pálya elejei helyre kiérve menj balra. A kis barlangban használhatod a kulcsodat. A fáklyacsomagot se hagyd ott. Menj innen ki, és be szembe a kis szakadékhoz, ismét juss át a túloldalra, és menj át a kinyitott kapun. Három hidat látsz de mindegyiken csak egy platformnyi a biztonságos. Hogy melyik, azt lent láthatod alatta. Ha átjutottál a túloldalra, felveheted az 1. Festive Snek-et.

Kinyílt valahol, egy folyosón az első kapu, de még van három. :)

Menj vissza a télapóhoz, mögötte át megint a nagykapun, és most jobbra men. Lődd le az idegesítő rókát, majd az épület mögött balra menj, é s nyisd ki az ajtót a medencében talált kulcsoddal. A bal sarokvban lődd szét a tárgyakat, mert alatta fáklyák lapulnak. Vegyél fel egy Fáklyát, és kimenve a szemközti fali égőnél gyújtsd meg. Menj vissza, és nyisd ki jobbra az ajtót, jobbra menve rántsd le a fali kapcsolót, majd az égő fáklyával ess le a pincébe. Lődd szét az asztalon a tárgyakat, majd az égő fáklyával ugord át. gyújtsd meg a két fali égőt, és a megnyílt rejtekszobában megtaláltad a 2. Festive Snek-et. Kinyílt a második kapu is valahol.

Kifelé menve vedd fel a sarokban a Kard-ot is, amit majd feszítővasként használhatsz.

Menj vissza télapóhoz, és oda, ahol az első secret volt, ott tőle jobbra, a földön van egy kapcsoló, amit a karddal tudsz meghúzni.

2.      mentés

Menj a ház túloldalára, be a kinyitott ajtón, és a lánytól kérd el a könyvét, az Advanced Archery Skills Guidebook-ot, ami egyébként egy lézercélzó az íjhoz majd. A lány mögötti tárgyakat szétlőve, a sarokban meg is találtad a 3. Secret Santa Hat-ot, a 3. secretben.

Menj ki, vissza le a következő területre, ahol a kardot találtad, ott most ne menj be a házba, hanem menj tovább, egyenesen be a barlangba, és találsz egy kis vizes medencét.

3.      mentés

Ugorj a vízbe, és ússz lefelé, de jobbra húzd meg a vízi kart. ússz tovább, lefelé, majd a szobornál vegyél levegőt. Ússz tovább, és a kalapácsos szobornál, a beugróban, húzd meg a plafonkart a rács előtt. Ússz vissza, majd a nagyteremben balra, és a kinyílt rácson átúszva felveheted a Frozen Flame Key-t.

Menj visszafelé, ki a vízből amerről jöttél, ki a barlangól, és balra, az égő fali égőknél, nyisd ki a kulcsoddal az ajtót.

4.      mentés

Csússz le a vízbe, és balra úszva, mássz a partra, az ösvényen felmenve, átugorhatsz a szoborhoz. Annak baloldaláról a korláttól ugorj az átlátszó platformra, onnan balra, a falhoz, ugorj át a fali gombhoz, és nyomd meg. Ugrás jobbra, a fal előtt levő lenti egyenes platformra, onnan nekifutásból a faágat elkapva jutsz el a következő fali gombhoz. nyomd meg, és egy platformot emel fel, ahol kimásztál, és most is kimászol a vízből. menj hát oda, kapaszkodj fel, és jobbra kapaszkodj fel róla a fali repedésbe. csimpizz balra, és felmászva megnyomhatod a harmadik fali gombot. Juss le a vízbe, ússz be balra a barlangba. Ússz lefelé a járatokon, és gyorsan vedd fel az éles pengéknél, fentről odaúszva, a Blue Circle Key-t.

Ússz ki innen, és ismét juss fel a szoborhoz, és a kulcsoddal nyisd ki az ajtót.

5.      mentés

Juss át az első lengő bárdon, majd annak túloldalán fordulj balra, és egy hátra, előre ugrással elkapod a láncot, és feljutsz a másik oldalra. Ott is a lejtőhöz háttal állj, majd hátra, előre ugrással elkapod a létrát, mássz fel, és ugorj hátra a folyosóra. Kiérve a nagy barlang tetejére, először jobbra menj, és a csontváznál vedd fel a nyilakat, és az Íjat, se hagyd ott.

Menj vissza, és indulj el a másik irányba, és egészen a túloldal végén, a falon van egy rejtett gomb, azt nyomd meg.

6.      mentés

Juss vissza, le a szoborhoz, megint ugrás az átlátszó platformra, onnan jobbra, le ahol kimásztál a vízből, és onnan egy nekifutásos ugrással eljutsz a szobor alatti részhez, ahol elment a kerek ajtó, és felveheted a 4. Secret Santa Hat-ot, a 4. secretben.

Juss fel ismét a harmadik fali gomb felé, ott eljutsz balra a bejárathoz, ahol lecsúsztál a vízbe. Most menj vissza, egészen a Télapóig, ott jobbra van egy barlang, egy zárt ajtóval. A lépscő tetején nézz fel! Látod a lengő labdát? Nosza, illeszd össze a könyvet az íjjal, és lődd le a gömböt, és kinyílik az ajtó.

7.      mentés

Menj végig a hídon, és balra ugord át a korlátot a végén. Helyből ugorj a lesúszós részre, és onnan a szemközti platformot kapd el. Mássz fel, fordulj meg, ugrás fel az oszlopokhoz, majd onnan visszafordulva a magasabb platformra. Onnan ugrás a másik ferde oszlopra. Kapd el a peremét, csimpzz jobbra a falig, majd egyet vissza, így a közepén leszel. mássz fel, majd egy fordulásos hátraugrással, (+END) lecsúszol a másik ferde részen, és elugorva lerántod a fali kart. Beesve a vízbe, mássz ki a törött oszlopnál, ugrás a létrára, mássz fel, és egy fordulásos ugrással elkapod a hidat, Mássz fel, menj balra, és a korlátot átugorva odaérsz a fali gombhoz. nyomd meg.

8.      mentés

Ugrás a vízbe, balra mássz ki, majd ugrás a felemelkedett oszlopokon át az égő tüzes beugróig. Húzd meg ott a bal első, és a jobb hátsó láncot. menj hátra, és juss fel a felemelkedett tömbökön át az emeletre. Látod már, mit kell megszerezni, de még meg ne próbáld, mert kilyukadsz. :) Fordulj meg, ugrás a fali réshez, mássz fel, és meg is van az 5 literes vizestömlő.

Menj vissza, körbe, és a kardoddal húzd meg a kapcsolót. Mássz fel a felemelkedett tömbre, onnan az átlátszó platformra, és nekifutásból kapd el szemben a következőt. Most jobbra ugrás a harmadikra, onnan a szemközti sziklára, majd balra fordulva ugrás át a fali gombhoz, és nyomd meg. Irány vissza a második átlátszó platformra, és onnan jobbra ugorj a mérleg előtti oszlopra. Hátul látsz a kis kerítés mögött, balra kettő mozgatható kis szobrot, a jobb oldalon pedig négyet. Mozgatni nem kell őket, csak jegyezd meg. A baloldaliakhoz átugorva nyilakat kapsz, a jobb oldaliaknál pedig megtalálod a kicsi, a 3 literes vizestömlőt.

No irány vissza a hídra, és az egyik pocsolyánál töltsd meg a nagyot, öntsd át belőle a kicsibe, így maradt a nagyban kettő liter, ezt öntsd fent a baloldali mérlegen levő edénybe. irány vissza a pocsolyához, ürítsd ki a kicsit, töltsd meg a nagyot, töltsd át belőle a kicsibe, és újra ürítsd ki a kicsit. A nagyban maradt két liter öntsd a kiscibe, újra töltsd meg a nagyot, és újra tölts át a kicsibe amennyit lehet, vagyis csak egy litert. Így a nagyban maradt 4 liter. Ezt töltsd a jobb oldali mérlegen levő edénybe.

9.      mentés

Most már visszahúzódtak a tüskék, így újra juss el oda, és immár felveheted a 3. Festive Snek-et. Kinyílt a harmadik kapu is valahol.

Irány most vissza a nagy, vizes terembe, ott ismét juss el a szoborhoz, és menj át a folyosón, de most már a második lengő bárdon is juss át.

10.  mentés

Foszd ki ott is, a csontvázat, és átérve egy újabb területre értél. menj le, és balra látod a folyosót, de még van egy zárt kapu ott. A róka nem bánt, de lábatlankodik, így én kivégeztem. :) menj jobbra, lefelé, és terembe értél. A plafonon látod, merre tudsz menni lyukadás nélkül. A terem túloldalán felveheteed a 4. Festive Snek-et. Kinyílt az utolsó, a negyedik kapu is.

Menj hát ki innen, át a látott folyosón, és beérve a kis terembe, felveheted az Axe-t a bárd-ot.

Menj ki, menj balra, a sarkon túl balra, a zászló egy kapcsolót rejt, ami balra, a sziklák tetején old ki egy csapdát. Oda feljutva megtaláltad az 5. Secret Santa Hat-ot, az 5. secretben.

Lecsúszva balra, egy másik sziklára feljutva egy kart tolhatsz meg, ami lent egy tömböt emel fel. rajta keresztül feljutsz egy kis folyosóra, majd egy szoborra felrakhatod a bárdot.

11.     mentés

Hátul elgördült a nagy kerek ajtó, és átmenve rajta, vége is ennek a remek karácsonyi kalandnak.

12.     mentés

OBig


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.