.....................................................................

LB Advent Calendar 2020 - Unreleased/Scrapped 2015 Level Marooned - Intro (Teaser)

Készítõ: Shabab Siddiq (tombraiderxii) Homepage

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a shabab_siddiq_unreleased_scrapped2015level_marooned_intro_teaser.zip.zip-et, másold a benne levő könyvtárat valahova, és az abban levő marooned.exe-vel indulhat is a kaland.

Történet:

Ez egy 2015-ben kiselejtezett intro szint, egy befejezetlen "Marooned" WIP játékból, amelyen még 2015-2017-ben dolgoztam. Ez a szint egyfajta előzetesként működött volna, mielőtt elkezdődött a fő játék, amely egy hub-alapú trópusi sziget lesz templomromokkal, falvakkal és egy új nappali / éjszakai haladási rendszerrel, új mozdulatokkal. Ez a szint még 2015-ben készült az NGLE-ben, és elértem a pálya határát, korlátját és kompromisszumot kellett kötnöm a játékmenettel, és sok ötletet rövidíteni kellett ehhez a szinthez. Ennek eredményeként ez egy intro szint, amely megmutatja Larának az utat a tengerparti helyek mentén, a trópusi szigeten, miközben hozzászokik az új falugráshoz. Azt tervezem, hogy teljesen újjáépítem ezt a szintet a Tomb Editor-ban, hogy megfeleljen az eredeti elképzelésemnek. Ahelyett, hogy ezt használaton kívül hagynám a merevlemezemen, arra gondoltam, hogy mindenképp megosztom ezt a selejtezett szintet, és a trópusi kiruccanás talán jólesik nektek ezekben az időkben.

Vélemény:

Nagyon szép a helyszín, és a környezet. engem azonban nagyon sok helyen idegesített az új mozgás, a falra ugrás különböző variációja. De azért a végére, ha kínlódva is, de megtanultam. :) Egyetlen secret van a pályán, ehhez végig kell látogatni a lebegő szigeteket is. Érdeklődve várom a teljes pályát, hisz ez csak bemutat volt, ízelítő. Van medipack, lőszer és fáklyacsomag a pályán, de nem kell egy se. A nagy leeséseket úgysem éled túl. :)

Végigjátszás:

Statisztika :

Secret :

Jobbra menj a sziklafalon levő átjáróba, jobbra kapaszkodj fel a kis oszlopra, felugorva kapd el a létrát, és hátraugorva, a zárt ajtó előtt, menj jobbra.

1.      Mentés -savegames

Ugrás a zöld lebegő oszlopra. Itt gyakorold be a speckó ugrást. Tehát nekifutás, ugrás, és az oszlophoz érve, újabb ugrás, és utána kapd el a peremét a platformnak. Gyakorold be, mert a következő ugrások is ilyenek lesznek. Ugrás a másikra, utána jobbra, a következő lebegő platformra. Mássz fel, ugrás jobbra a következő kis lebegő platformra, majd balra ugorva kapd el a következőt. A következő után, a pálmafa előttin, fordulj jobbra, ugrás a következőre, kapd el a peremét és mássz fel rá. Most jobbra folytasd az utad, utána balra, lefelé, a kincsesládikához, amiből kiveheted a Secret Key-t.

2.      Mentés -savegames

Ugrás a vízbe, és ismét juss fel az előbb látott zárt ajtóhoz, és most nyisd ki a kulcsoddal. De nem az az ajtó nyílt ki, hanem alattad, a vízben egy rács. Ússz át rajta, és felveheted a Secret Seahorse-t az 1. és egyetlen secret-ben.

Menj vissza a repülő előtti partszakaszra, és továbbmenve a falon húzd meg a kart. Fordulj meg, menj be balra a barlangba, ugorj a vízbe, és beúszva hátul balra, húzd meg a vízi kart. Egy másik oldalfolyosón lőszert, és medipackot találsz, majd mássz a partra. oldalt ugorj, kapd el az oszlopon a rést, és jobbra csimpizve, leesve, a kis folyosón, egy nagymedipack is a tiéd. Menj vissza az oszlophoz, és három lépés távolságból ugorj rá, így a rés felett éred el. Most nyomd meg az ugrás, és a lefelé gombot. Lara megfordul, és ugrik. most azonban ne nyomj meg semmit, akkor Lara a sziklán landol, a magasban.

3.      Mentés -savegames

Menj jobbra, ugorj át szembe, és egy nagymedipack, és fáklyacsomag a jutalmad. Menj ki a szikla peremére, fordulj balra, és a két rúdon keresztül juss el a túloldalra. Húzd ki a ketrecet, oldalról is húzz rajta egyet, majd meghúzva a fali kart, beleesel a vízbe. Újra juss fel oda, és most már a ketrec mögött is meghúzhatod a fali kart. Ugorj a vízbe, mássz a partra, menj ki a tengerpartra, és a repülő előtt kapaszkodj fel a sziklára. de most balra ugorj át, a másik irányba, majd juss át a sziklarésen, a túloldalon kapaszkodj le, és továbbmenve, a kinyitott rács mögött újabb fali kart húzhatsz meg. Kint jobbra menj tovább, át a sziklában az átjárón, és juss le az alsó szintre a létránál. Nekifutásból kapd el a szemközti létrát, mássz fel, menj a folyosón tovább, majd juss le az alsó barlangba, be a vízbe, majd egy falon ugrással felérsz, ki a ráccsal elzárt párkányra ahol egy kart tolhatsz meg.

4.      Mentés -savegames

Visszafelé, ugrás a szemközti falra, majd egy ugrás, és feljutsz a járatba, ahonnan jöttél. Jobbra a fali beugróban csinálj megint egy fordulásos falugrást, így feljutsz a felső szintre, ahonnan megint nekifutásból juss át a túloldalra. A létránál is juss át a túloldalra, majd mássz fel ott a létrán, így kijutsz a barlangból. Kint balra elgördült egy másik kerek kő, és bemehetsz abba a barlangba. Ugorj a vízbe, ússz lefelé a járatban, majd jobbra, és felfelé úszva kimászhatsz a vízből. fordulj meg, ugrás a túloldalra, be a folyosóra, és az oszloptól jobbra csinálj egy fordulásos falugrás, és eljutsz az oszlop tetejére. Ugrás tovább. Menj jobbra kicsit, ugrás a középen levő sziklapárkányra, majd onnan a túloldalra. ne felejtsd el, van olyan is, hogy „Egy lépésből nagyugrás” Ezt úgy kell, hogy séta, és egy lépés után ugrás. Továbbmenve háttal kússz be a járatba, kapaszkodj le, majd lépj rá a potyogó padlólapra. Juss le egészen az alsó szintig, a vízben gázolj jobbra, és a fali beugróba felmászva húzd meg a fali kart. Kimenve, balra, az oszlopon csinálj egy fordulásos falugrást, és ugrás még feljebb, hogy elkapd a ferde rész peremét. No ezt elmagyarázom bővebben, mert ez a legnehezebb ugrás eddig a játékban.:) Tehát, három lépés távolságól ugrás+előre a falra, de már ugrás közben nyomd meg újra az ugrás,+lefelé-t. Engedj el minden gombot, és amikor Lara megfordul, és ugrik, akkor nyomd meg újra a felfelé+ugrást. Mássz fel, és egy fordulásos ugrással kapd el a mögötted levő rész peremét. Csimpizz balra, és az alattad levő fali beugró magasságában ugorj hátra az oszlopra.

5.      Mentés -savegames

Ugrás a növényes, zöld részre, majd a túlolddalon nekifutásból ugorj a ferde részre, onnan a sziklapárkányra, ahol felveheted a Revolver-t.

Ugrás vissza a ferde részre, és lecsúszol a földszintre. Most újra, az előbbi módon fel kell jutnod az oszlopra, onnan a növényhez, és most balra kell átugranod, az oszlopra, ahol kioltottad a tüzet a lenti fali karral. Jobbra fordulj, ugrás az oszlopon levő zöld mohás részre, onnan balra a fali beugróba, és húzd meg a fali kart. Egy rács nyitva. Ugrás most vissza a zöld részen át a középső oszlopra, jobbra fordulj, és ugrás az oszlopon levő kis párkányra, majd balra a következőre és felveheted a nagymedipackot. Fordulj meg, ugrás az oszlopra egy falugrással fent is vagy, majd jobbra haladva, az oldalteremben felmászva a fali beugróba meghúzhatod ott is a kart. Kinyílt a másik rács is. Falugrással juss fel a kar feletti fali résbe, kússz át, a túloldalon kapaszkodj le, majd a túloldalon ismét falugrással juss fel a másik résbe. Itt nyitottad ki a rácsokat. Kússz át rajta, majd jobbra menve kapd el a plafonlétrát, és csimpizz végig rajta.

6.      Mentés -savegames

Menj be a folyosóra, utána a következő folyosó végén lecsúszol. A vízbe is bele esel. Jobbra mássz ki a vízből, ugrás jobbra, majd falugrással feljutsz a fali karhoz. Húzd meg, Balra fordulj, juss el a fal melletti párkányra, menj végig rajta, utána mássz fel a sziklára, majd ments egyet, mert újabb, idegesítő ugrás következik.

7.      Mentés -savegames

Falugrást kell újra csinálnod, de fordulásosat, és elkapni a rudat. Fordulj meg a rúdon, ugrás róla a sziklára, de megint fordulásosat, és elkapni a magasabb rudat is. Onnan már eljutsz a következőre, majd a fali beugróba, ahol meghúzhatod a következő kart. FONTOS! Úgy kezd az ugrás, hogy a szikalafal baloldaláról ugorj, hogy fent, a rúdon a rúd széléről tudj az utolsó rúdra ugrani.

8.      Mentés -savegames

Ugorj le a mély vízbe, teljesen balról egy nekifutásos ugrással sikerül. Ússz át a megnyílt rácson, a következő barlangban jobbra ússz, és felállva ctrl+előre, és elkapod a magasban levő rést. Mássz fel, és nyomd meg a gombot. Ugrás a vízbe, és a barlang túloldalán, a sarokban juss fel a kis folyosóra. Falugrással, juss fel a ferde részre, onnan hátraugrás, majd nekifutásból juss át a túloldalra. Menj a folyosón balra, és a következő barlangban, balra, a résben kapaszkodva juss át a szikla túloldalára. Ugrás jobbra a beugróba, és egy újabb fali kart húzhatsz meg. Ugrás a vízbe, jobbra mássz ki, és mássz fel a folyosóra. most ess le a lyuknál, és alul ess bele a vízbe.

9.      Mentés -savegames

Ússz át a kinyitott rácson, és ezzel vége is ennek a szép kalandnak.

OBig


Videóvégigjátszás: steven35175


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.