.....................................................................

LB Advent Calendar 2020 - The Scottish Countryside

Készítõ: Sylvain Santax (BigFoot)

Letölthetõ - download: Innen

Csomagold ki a sylvain_santax_the_scottish_countryside.zip-et, másold a benne levő könyvtárat valahova, és az abban levő Skye.exe-vel indulhat is a kaland.

Történet:

Skóciában játszódik a kaland. Csatlakozz a 15 éves Lara Crofthoz, az egyik első kalandjában. Fedezzd fel a skót Skye-sziget és a Cuillins-hegység robusztus szépségét. Fedezz fel egy ősi bányát, régi aknákat, kísértetjárta kastélyokat és kísérd el Larát a kubai Druid Riogh, az utolsó druida király kupája után kutatva. A kíváncsiak számára a Cupan Druid Riogh az a műtárgy, amelyet Jamie Fraser keres Diana Gabaldon könyvében (az Outlander szerzője) "A skót fogoly"-című művében.

Vélemény:

Karácsonyra jelent meg ez a 6 pályás szint, de nemigazán karácsonyi. Nincs benne sem mikulás, és feldíszített karácsonyfa sem. Mégis valahogy ünnepi hangulata van. Talán mert a 15 éves Larával kalandozunk. Ám nem egyszerű pályák, bizony fel kell kötni néha a gatyót. Vannak benne kemény időre menő feladatok, és egy medvét is ki kell játszani, hogy széttörjön két kapcsolót, de mi megússzuk. 10 titok is van a pályán, a tizedikhez össze kell gyűjteni 9 aranykulcsot. Néha bizony jól el vannak dugva. A skót felföldön kalandozunk, faépületekben, gerendaházakban, majd egy elhagyatott bányában, templomokban, kastélyban, még egy teleporttal is elmegyünk egy képzeletbeli, fantasztikusan szép, színes helyre, az utolsó tárgyért. Fegyverünk nincs, de nem is kell, nincs benne igazi ellenség. Medipack is van a pályán, de nem kell egy sem, hacsak nem esel egy nagyot. :) Ezt is csak a maximális pontokkal tudom értékelni, nagy örömet szerzett vele a készítő. Ne hagyja ki senki ezt a remek kalandot.

Végigjátszás:

1.      pálya: The Lonely Apple Tree

Secret 1: Secrt 2: Secret 3:

Menj a völgyben lefelé. Az elágazásnál balra menj, jobbra majd a következő pálya lesz, de ahhoz még kell pár kulcs. :) Elérsz egy házhoz. nyiss be, menj jobbra, és kiérsz egy mocsaras részhez. Jobbra, egy kis rés van a sziklán. Ott gázolj be a mocsárba, gázolj végig a folyosón, és a végén megtalálod az 1. Golden Key-t az 1. secret-ben.

Menj vissza a házba, be a nagy mocsárba, és a baloldali fal mellett gázolva, nem lep el, és balra haladva átérsz rajta. Egy kis folyosó végén találsz egy mozgatható ládát. Húzd ki, amíg csak bírod, kapaszkodj rá, majd feljebb ugorva elkapod a rést a falon. Csimpizz jobbra, és felkapaszkodva, egy fordulásos (+END) ugrással elkapod a mögötted levő rést. Mássz fel, Ugorva kapd el a magasban a rácsot, csimpizz végig rajta, majd elengedve elkapod a rést a falon. Csimpizz jobbra, és egy kis folyosóra értél. A folyosó végén told meg a kart, majd vissza lejutva a mocsárhoz, told vissza a ládát a helyére. Menj be a szemközti folyosóra, ott nyitottad ki a faajtót, és visszaértél a házba. Szemben a falon egy kart találsz. Ments egyet, mert időre megy a feladat.

1.      Mentés- savegames.

Húzd meg a kart, perdülj meg, rohanj vissza oda, ahol a ládát húztad ki, és előtte jobbra menve rohanj át a lassan bezáruló ajtón. Jobbra nyisd ki az ajtót, és menj vissza a mozgatható ládához, és húzz rajta egyet. Menj vissza a fali karhoz, ismét húzd meg, és rohanás vissza az előbb kinyitott ajtón át, így oldalról meg tudod tolni a ládát, félretoltad az útból. Menj most mögé, át a résen, és a kis emelvényről felveheted a 2. Golden Key-t a 2. secret-ben.

Az emeleten medipackot találsz. A sarokban ugrás a beugróba, és lecsúszol egy másik szobába. A folyosó végén gázolj át a mocsaras folyosón is, majd átérve, lecsúszva, menj jobbra, fel az emelkedőn, mássz fel a létrán, és a hordókhoz érve vár valaki, és beszélgettek. Utána fordulj balra, és nyisd ki az ajtót. Felértél a ház tetejére. Menj ki az erkélyre, ugrás balra, a tetőre, de úgy, hogy elkapva a peremét, csimpizz jobbra, majd egy fordulásos ugrással elkapod a mögötted levő platformot. A fenyőfa után balra ugorj a kis szigetre, onnan a következőre, és a végén, a túlparton átmehetsz a hídon. A barlangban felmenve kiérsz a szabadba. Az almafát megszüretelve tiéd az 1. Juicy Apple.

Balra menve csússz le a sziklákon, majd a következőn is, és egy réshez értél. Mássz át rajta, és meg is találtad a harmadik kulcsot, a 3. Golden Key-t a 3. secret-ben.

Irány vissza a résen át, majd a sziklákon balra ugrálva visszaérsz a hídra. Ha beleesel a mocsárba, az se baj, a híd túloldalán kimászhatsz belőle. Ismét menj fel az almafához, de most egyenesen menj tovább.

Menj le a völgyben, és a noteszedbe egy újabb kép került be. Nyiss be balra a házba. Ne siess, ne rohanj, mert leszakad alattad a padló. csak sétálva menj körbe a folyosón, akkor megúszod. Húzd meg a kart, és nyisd ki mellette az ajtót.

2.      Mentés- savegames.

Menj balra, nyisd ki a másik ajtót is, de ne menj ki ezen se, inkább továbbmenve mássz fel a létrán. Balra, és megint balra haladva medipackot találsz, majd visszafelé menve, nyisd ki a szemközti ajtót. Az erkélyen balra menj, ugrás az első, majd a második oszlopra, onnan meg jobbra be a sérült deszkákon át az épületbe. Csússz le, és egy magas terembe értél.

3.      Mentés- savegames.

Nekifutásból ugorj balra, a ferde oszlopra, onnan ugrás a potyogó padlólapokra, jobbra haladj, és ugrás a kis oszlopra. Mássz fel a magasabbra, onnan ugrás a másik oszlopra, és tovább, a terem túloldalán levő oszlopra juss el. Ugrás a ferde oszlopra, majd kettő potyogó padlólap jön, és eljutsz egy karzatra. Told meg a kart, majd ugorj le a vízbe, a mélybe. Az egyik sarokban ússz le a résen, és a túloldalon kimászva egy fali gombot nyomhatsz meg. A lift felvisz a magasba. Ott is told meg a kart, majd egy szinttel lejjebb nyisd ki az ajtót, és menj ki a házból.

4.      Mentés- savegames.

Menj be szembe a féltetős épületnél a barlangba, ott nyitottad le a csapóajtót az imént. Menj is le ott, menj végig a járaton és megtalálod a 2. Juicy Apple-t.

Menj vissza, fel a házakhoz, jobbról kerüld meg az épületet, és bemenve ott is a barlangba, a következő pályára léptél.

2.      pálya: The Church Near The Mines

Secret 4 Secrt 5: Secret 6:


5.      Mentés- savegames.

Újabb oldalt nézhetsz meg a jegyzetfüzetedben. Menj a templom előtti tóhoz. ugrás a vízbe, ússz le a mélybe, és ússz át a járaton, amit a bejátszásban láttál. Kimászva a vízből, menj be jobbra, a bányába, fel a síneken, a szobában jobbra a ládáról vedd fel a medipackot, és húzz a láncon is egyet. Ússz vissza a járaton át, mássz a partra, és balra a sziklák mögött hátra ráugorva a ferde sziklára, majd előre elkapod a másikat. csimpizz balra, majd egy fordulásos ugrással elkapod a mögötted levő oszlopot. Mássz fel, jobbra ugrás a másikra, és ott is jobbra fordulva juss el a sziklafalon levő nyílásba. Hátrafelé kapaszkodj le, kapd el alattad a rést, csimpizz balra, majd megnyomva a lefelé-t, elkapod a mögötted levő rést. Kapaszkodj jobbra, ugrás feljebb, és még feljebb, és felmászhatsz a forgó fogaskerekekhez. Ugrás a ládára, onnan balra haladva a három felemelkedő platformon át jutsz el az emeletre. a sarokban a ládán medipackot, találsz a másik sarokban pedig felmászva a létrán, majd hátraugorva még egy emelettel feljebb jutsz. A folyosó végén jobbra menj a síneken, majd balra, és a rács előtt menj jobbra, megkerülve a ládát. Lefelé menve egy kis udvarba jutsz. menj felfelé a padlókon, és az épületben a folyosó végén meg is találtad a 4. Golden Key-t a 4. secret-ben.

Menj ki, le a padlókon, és a híd alatt, a beugróban húzd meg a fali kart. Menj át a megnyílt átjárón, a síneknél jobbra menj, majd leesve az alattad levő párkányra egy újabb fali kart húzhatsz meg.

6.      Mentés- savegames.

Jobbra átugorva egy másik kart tolhatsz meg. Juss le a földszintre, a kis folyosó végén mássz fel a létrán, és ugorj hátra a folyosóra. Meg is találtad a végén a Church Key-t.

Ússz vissza a járaton, és nyisd ki a kulcsoddal a templom ajtaját.

7.      Mentés- savegames.

Menj be, jobbra, a nagyterembe, és ott balra, majd megint balra, az oldalterembe. Jobbra menj a teremben, és hátul, az árkádok alatt balra, majd a kisteremben mássz fel a létrán. Ugorj hátra az emeleten, és a teremben húzd meg a fali kart. Menj vissza, le a létrán, és a folyosón balra menve, told meg a mozgatható szobrot 3-at tolj a jobb oldalin, kettőt a középsőn, és 5-öt a baloldalin. Menj ki, menj balra, és a felemelkedett rács mögött, ahol nemrég a létrán másztál fel, és le, tiéd az 1. Golden Cross.

8.      Mentés- savegames.

Menj vissza a tologatós terembe, de most menj át rajta, a következőn is, és a folyosó egy kis terembe vezet, ahol három kart találsz. Told meg a baloldalit, és a középsőt. Menj ki innen, menj egyenesen lefelé a folyosókon, és egy újabb háromkaros terembe értél. itt told meg a baloldalit, és a jobb oldalit. Menj visszafelé, felfelé, és a felső tologatós terem előtt, most jobbra menj a folyosón, ott is felfelé haladva. Nézd meg a kis könyvedet, a Puzzle oldal megmondja mit tegyél. Felmenve a kis szobában a kis emelvényre, nyomd meg a szép fali gombot. lenézve az üvegablakon, látod, a kőgolyó legördült, kinyitva egy rácsot.

9.      Mentés- savegames.

Menj vissza az előző terembe, az első tologatósba, és told vissza a baloldali kart. Menj most lefelé, a másik tologatós terem felé, de előtte, a kinyílt rácson átmenve balra, kiértél a golyóhoz. menj el mellette, a túloldalon juss fel a tömbökön, és a felső szinten, egy fali beugróban, a gyertyák közül felveheted a 2. Golden Cross-t.

Jobbra fordulj, ugrás a fali ferde részre, ugrás hátra, majd előre, és elkapva a létrát, mássz fel rajta. A túloldalra eljutva, egy sziklafolyosón mehetsz végig. Beérve az épületbe, a folyosón medipackot, találsz, és megtalálod az 5. Golden Key-t az 5. secret-ben.

10.  Mentés- savegames.

Kapaszkodj le, ess le, és balra menve tedd a két keresztet a foglalatukba. Menj át a kinyílt rácson, és húzz a láncon egyet. Menj ki, menj jobbra, ugrás a mozgó padlólapra, így eljutsz az emeletre. Jobbra menj, ugrálj át a terem túloldalára, és told meg a kart. Fordulj balra, és ugrás le a terembe, a vízbe. Ússz amerre tudsz, majd gázolj át a rás alatt. Újra úszás jön, és a vízben, egy kis emelvényen megtalálod a Lion Head-ot.

Balra a sarokban rántsd le a csapóajtót, Mássz fel, és a gyertyáknál tedd a foglalatába a szerzeményedet. Menj át a kinyílt ajtón, és a következő teremben, a jobb oldali emelvényen megtalálod az 1. Ornate Castle Key-t.

Menj ki a templomból, ki a tóhoz, ugrás a vízbe, és ismét ússz át a mélyben a járaton. Mássz fel a létrán, az emeleten menj balra, majd jobbra és a kis vízben ússz át a keskeny járaton. juss fel az emeletre az oszlopokon át, és meg is találtad a 6. Golden Key-t a 6. secret-ben.

Menj vissza a templomhoz, el a bejárata mellett, az előző pályára.

The Lonely Apple Tree másodszor:

Menj el az épületek mellett, fel a völgyben, el az almafa mellett, majd le a hídhoz. menj át rajta, ugrás az oszlopokon át, majd nekifutásból a ház felé a mocsárba. Kigázolva belőle, menj be a házba. Bent menj balra, majd jobbra tartva, a mocsaras folyosón át juss el, ahol a csuklyással találkoztál. A hordóknál nyisd ki az ajtót, majd a másik irányban mássz fel ismét a létrán. és találkozol ismét vele. Most menj vele, az fáklyát gyújt, és megnyitja neked az ajtót. Menj a folyosón, és a kicsesládából vedd ki a 2. Ornate Castle Key-t.

Nézd meg a könyvedet, a két kulcsról szóló oldalt. Menj ki a házból, vissza a pálya eleje felé, és az elágazásnál most menj a másik irányba, és a két kulcsoddal nyisd ki ott az ajtót.

A következő pályára léptél.

11.  Mentés- savegames.

3.      pálya. Gods and Beasts:

Secret 7: Secrt 8: Secret 9:

1.      Mentés- savegames.

Ugrás a vízbe, ússz jobbra, a homokbuckán felállva kapd el a plafonlétrát, és csimpizz el a folyosón majd húzd meg leesve a fali kart. Irány vissza a vízbe, és ússz át a kinyitott átjárón. Jobbra felúszva, kimászhatsz a vízből. A folyosón medipackot, találsz, majd újabb úszás következik. Jobbra mássz partra, menj felfelé, fel a deszkalépcsőn is, és átugorva a középső oszlopra, vegyél fel egy Fáklyát.

Menj át az oldalterembe. A filmbejátszás után dobd el a fáklyát, és nézd meg a jegyzetedben a Catacombs bejegyzést. Mássz le a létrán, menj a keresztekkel teli terembe, és jobbra, az egyik kereszt mögött menj le a járatba. menj végig a járaton, a túloldalon felfelé haladva, a végén megtalálod a 7. Golden Key-t a 7. secret-ben.

Menj vissza, ki a keresztesteremből, és balra, fogd meg a mozgatható oszlopot. Húzd, told el a másik végébe a teremnek, egy kockányira a végétől. A létra mellett is van egy ilyen oszlop, azt is húzd, told el, ameddig csak lehet. Mássz fel a létrán, menj jobbra, ugrás az első mozgatott oszlopra, onnan pedig balra az oldalterembe. Ugrás a jobb oldali platformra, onnan menj jobbra, átlósan kettőt, majd balra átlósan egyet. Kigyulladt a falon a fáklya, innen ugrás a túloldalra, ne érints több padlólapot. Ha nem aludt el a fáklya, akkor jól csináltad. A folyosó végén a kart megtolva, megnyílik az átjáró. Menj ki, vedd fel az eldobott fáklyát, menj vissza, és a folyosón jobbra menve gyújtsd meg a fali égőnél. Menj vissza, és a szemközti zárt bejárat előtt dobd el az égő fáklyát. Balra fordulj, juss el a másik mozgatott oszlopra, onnan jobbra, ugrás a zöld oszlopra, és ott is jobbra fordulj, juss el a karhoz, és told meg. vedd fel az égő fáklyát, és dobd be a kis terembe, a karhoz. Újra menj ki, újra ugrás az előbbi, mozgatott oszlopra, de most tovább ugorj, a szemközti oszlopra, majd tovább, és a túloldalon bemenve, lépj rá a súlykapcsolóra. Előtte ments, mert időre megy a feladat.

2.      Mentés- savegames.

Lépj hát rá, és juss vissza a fáklyádhoz. Vedd fel, ugrás a zöld oszlopra, onnan jobbra a másikra, és eljutva a túloldalra, ha gyors voltál, nem nyílt meg a tető, nem oltotta el a fáklyát, és meggyújthatod a sarokban a kis tálkát.

3.      Mentés- savegames.

Ugrás vissza az első oszlopra, kapaszkodj le, és ess le a terembe. kifelé menet az oszlopot, amit odahúztál, most told visszafelé, a sarkon túl is húzz rajta kettőt, Majd a keresztes terem előtt állót is mozgasd visszafelé, a sarkon túl ezt is húzd még kettőt. Mássz fel a létrán, menj fel a lépcsőn, ugrás a fáklyákat tartó középső oszlopra, onnan a túloldalra, a teremben, a kereszt után balra menj a folyosón, majd a következő kis teremben, lerántva a fali kart, menj át a kinyílt ajtón. Az emelvény túloldalán, egy rést találsz a padlóban. juss át az alagúton, a gyertyáknál jobbra is van egy másik, azon is kússz át, és a szabadba érve lecsúszol a kastély udvarába.

4.      Mentés- savegames.

Balra menj, a kastély mögött is balra, és a zárt ajtó mellett balra, felugorva kapd el a rést a falon. Ugrálj feljebb, és feljebb a résekben megkapaszkodva, és felérve újabb kép jelent meg a noteszodban. Szemben, a rács előtt medipackot, találsz, majd visszamenve, a fogaskerék túloldaláról tekerd meg, húzz rajta 5-öt, majd balra kapaszkodj le a falon, leesve rohanj balra, át a kinyílt nagykapu. Ott nyisd ki balra a kis ajtót, és felmenve a deszkalépcsőkön, a rács előtt megtalálod a földön a Chapel Key-t.

Menj le a lépcsőn, húzd meg oldalt a fali kart, de a kis ajtón menj ki, ahol bejöttél. Menj balra, és a filmbejátszás után menj a megjelenő szarvashoz, és beszélgess kicsit vele. :) Menj közelebb hozzá, majd a következő rövid filmbejátszás után, menj vissza a deszkalépcsős épületbe, és a nemrég, a fali karral kinyitott ajtón menj most ki. Kicsit balra menj, majd jobbra nyisd ki a kápolna ajtaját a kulcsoddal. Átmenve a termen, balra a folyosó végén told meg a kart. Menj ki a kápolnából, menj jobbra, a domb mellett balra, menj el mellette, juss le alulra az ösvényen, majd felfelé kell haladnod, a fali rés előtt egy medipackot, találsz, majd átmenve a résen, csússz le jobbra. Balra kapaszkodj fel a fal felé, és jobbra menve ugorj rá, lépj rá a földön heverő faldarabra. Három ilyen van a völgyben, ezek nyitják a rácsokat a titkos hely felé vezető úton. A következőhöz, a sarkon túl kapaszkodj fel a fenyőfához, és a túloldalán, nekifutásból ugorj balra, a második faldarabra. Menj tovább, és a völgy végében balra juss fel, ott indulj el visszafelé, és megtalálod a harmadik faldarabot. Menj végig a völgyben, a végén jobbra menj lefelé az átjárón át, és észreveszed, hogy egy medve követ. Rohanj végig és a falon találsz egy gombot. de gyenge vagy hozzá, nem tudod megnyomni. Állj hát elé, és amikor a medve rád ront, ugorj félre, és a maci megoldotta a feladatot. menj most visszafelé, az átjáró előtt jobbra menj, ott is van egy gomb. most is a medvére kell hagyatkoznod. ha sikerült, akkor menj lefelé, és a megnyílt szakadékba juss le. A medvét lehet, hogy többször a gombhoz kell csalnod, mire sikerül. hallod a reccsenést, ha sikerült.

5.      Mentés- savegames.

Menj vissza, lefelé, és ahol leszakadt a padló, ott juss le az alsó szintre. Menj a gyertyák felé, és balra, a földön heverő korsók előtt, a növény felett megtalálod a tőrt, a Sacrificial Dagger-t.

Megjelenik egy lovag. Ne törődj vele, menj csak tovább a gyertyák útján, és az aranykupac tetején megtalálod a 8. Golden Key-t a 8. secret-ben.

De ezt csak akkor tudod megszerezni, ha a völgyben ráléptél a három faldarabra, akkor nyílnak meg a rácsok.

Most már menj vissza a lovaghoz, és beszélgess vele is egy kicsit. Kinyíltak az ajtók ott, ahol a szarvassal találkoztál. menj hát oda, és menj át a jobb oldalin.

6.      Mentés- savegames.

Menj balra, majd jobbra, végig a folyosón, jobbra a lógó golyó alatt is, menj lefelé a folyosón, ess le az udvarba, és jobbra húzd meg a kart a falon. Ne félj, a vaddisznó nem bánt, csak akadályoz néha. menj vissza fel, és ahol bejöttél, most szemben a másik folyosón kinyílt az ajtó, menj hát át rajta. a teremben ess le a kis vízbe, és húzd meg ott is a falon a kart. A másik sarokban van egy rés a falon. kapaszkodj fel, majd még feljebb, csimpizz balra, és felugorva rántsd le a lesűllyedt fali kart. Irány ismét a fali rés, de most a felsőről ugorj hátra, így feljutsz az emeletre. Most ne visszafelé menj, hanem a terem végében jobbra, át a kis kápolnán, fel a lépcsőn, megint jobbra, most lefelé a folyosón. Nyisd ki a rácsot a fali karral, és visszaértél a súlykapcsolós terembe. menj ki onnan, és ugorj az első mozgatott oszlopra, majd a másodikra, onna át a túloldalra. a következő teremben, a középső oszlopról ismét vegyél fel egy Fáklyát.

Ismét gyújtsd meg ezt is, majd a főteremben ugrás a mozgatott oszlopokon át a túloldalra, a súlykapcsolós terembe. Lépj a súlykapcsolóra,  és bezárul a tető. menj tovább felfelé, a következő teremben dobd el a fáklyát, és rohanj át a bezárult tetőn, a végén jobbra kapaszkodj fel az egyenes platformra. Ugrás fel a fali beugróba, és ott továbbhaladva felfelé, megtalálod a 9. Golden Key-t a 9. secret-ben.

A másik irányba menve lecsúszol, és visszaérsz a súlykapcsolóhoz. menj felfelé ismét, vedd fel a fáklyát.

7.      Mentés- savegames.

Menj ki a kápolnából, a folyosón menj jobbra, visszamenve a lógó golyóhoz, felugorva gyújtsd meg a tartó kötelét. a golyó lezuhan, legördül, lent agyonüti a vaddisznót. Menj oda, és vágd ki a szívét a Heart-ot.

Illeszd is össze a tőröddel, és menj vissza fel a kastélyba. Vissza a szarvashoz, és tedd a Heart Sacrifice-t a kis emelvényre. kis duma után eltűnik a szarvas, és megjelenik egy idő-tér kapu.

8.      Mentés- savegames.

Lépj bele, és a következő pályára léptél.

4.      pálya Wonders of Tír na nÓg:

Secret 10:

9.      Mentés- savegames.

Nézd meg a noteszedet, új bejegyzés került bele.

Menj egyenesen, ugord át az aranyfolyamot, és menj balra, lefelé. Lent is balra menj a folyosón végig, és a teremben egy újabb bejegyzés került a noteszbe. A nálad lévő 9 titkos, aranykulcsot tedd a foglalatokba, és menj a rózsaszín fa irányába tovább a megnyílt átjárón. Ez csk akkor fontos, ha megvan mind a 9 titkos aranykulcs. Menj balra, az aranykupacoknál, az oszlopos teremben jobbra, majd megint balra, és a folyosón nyomd meg a gombot a falon. Menj ki, és ahol lejöttél a lejtőn, a másik irányba menve egy újabb fali kart húzhatsz meg. Ez a pálya folytatása, ha nincs meg az összes aranykulcs.

Menj vissza az aranyzuhataghoz, és a platformokon át ugrálj felfelé. Menj át az előbb a titkos helynél kinyitott ajtón, végig a folyosón, a végén balra, és mássz fel a szemközti létrán. Ugorj hátra az oszlopra, majd a másik teremben a következőre, majd a fához, onnan pedig a fali beugróba, ahol beugorhatsz a fénycsíkba, a transzporterbe.

10.  Mentés- savegames.

Jobbra ugrás a falra, majd lent a vízbe. Ússz át jobbra a résen, majd a folyosón. Kimászva menj jobbra, és a villámoknál nyomd meg a fali gombot. Megfordulva, jobbra egy újabb fali gombot nyomhatsz meg. De ehhez ki kell nyitnod a rácsot. menj hát vissza az előző terembe, menj balra, lépj rá balra az első sárga padlólapra, aztán a sarkon is túl az elsőre, a másik sarkon is túl szintén az elsőre. Most már visszamehetsz a villámokhoz, megnyílt az átjáró és megnyomhatod a következő fali gombot. Menj ki, balra, a sarok mögött ugrás a vízbe, ússz át a folyosókon, és a terem túloldalán folytasd az úszást azon a folyosón. Kimászva a vízből, a fényben lépj a padlólapra. Három jeleket látsz a falon, előttük egy-egy sárga padlólap. A kör kivételével lépj rá a másik kettőre, és a kinyílt rács mögött egy újabb fali kart húzhatsz meg.

11.  Mentés- savegames.

Irány vissza a vízbe, ússz az előző terembe, mássz ki a hídon, ugrás jobbra, a ferde oszlopra, majd a fali beugróba. Lépj be ismét a transzporterbe, majd a túloldalon, jobbra menve, ugrás az első lebegő platformra. Kapd el, mássz fel rá, ugrálj a többi platformon át, és a végén a kis teremben, a kis emelvényen megtalálod a 10. Golden Key-t.

Balra menj fel a folyosón, és használd a kulcsodat. menj felfelé, és megtaláltad a jutalmadat, a Tír na nÓg Seepter-t. Ez a 10. secret.

Menj oldalt, a kinyílt rácson át, és egy újabb bejegyzést nézhetsz meg a jegyzettömbödben. Visszaértél a teleporthoz, és visszamész vele az előző helyszínre. Ez volt a bónuszpályarész.

Nyisd ki a kapukat a fali karral, és az aranyzuhatagnál most menj egyenesen, a kinyitott kapun át. A következő terem közepén, egy emelvényről leveheted a Cupan Druid Riogh-ot.

Újabb bejegyzés került a noteszbe.

12.  Mentés- savegames.

Menj tovább, és egy újabb bejegyzés kerül be a noteszodba a film után. A kis sziget közepére érve a következő pályára léptél.

5.      Pálya: A Breath of Snow and Ice

13.  Mentés- savegames.

Visszaértél a kastély udvarára, ahol a szarvassal találkoztál. De sokáig voltál távol, most tél van, havas a táj.

Menj balra, be a kápolnába. De a padló eltűnt, leszakadt. Ugorj hát bele, le a vízbe. Kapaszkodj ki a szürke platformra, ugrás a következőre, majd felugorva kapd el a plafonlétrát, és csimpizz el a ferde oszlopig, ess le, csúszás, ugrás elkapod a rést a falon, és bemászol. Vedd fel a medipackot, és kiértél egy bányába. A csille előtt menj jobbra, majd balra, a következő az oszlop túloldalán rántsd le a fali kart. Szemben kinyílt a rács, és mássz fel a létrán. ugorj hátra, és a blokkon húzd meg a fali kart. Újabb bejegyzés került a noteszbe. Menj balra, a sarokban húzz egyet a ketrecen, majd oldalra is hármat, lökd a mélybe, és ess le rá. Jobbra menj, a csille mögött ismét mássz fel a létrán, ugorj hátra, és kapcsold vissza a kart, a blokkon, és mássz le a létrán. Menj a lelökött ketrechez, és rajta keresztül feljutsz az emeletre.

Nézz jól körül, mert egy széttört láda mellől felveheted a feszítővasat, a Crowbar-t.

Juss le ismét a földszintre, Ismét mássz fel a létrán, újra húzd meg a kart, de most a blokk túloldalán levőt is. Fordulj meg, és menj át a kinyílt ajtón. A feszítővassal feszítsd ki a vezetéket a falból, így megvan a Wires.

14.  Mentés- savegames.

Menj vissza a blokkhoz, és a baloldali kapcsolót húzd meg most. Fordulj meg, és menj át a baloldali folyosón, a kinyitott ajtón. Balra a sarokban tedd a helyére a vezetéket. A kapcsolótáblán levő kereket forgasd meg. kialudt a tűzfújó egy másik helyen. Menj vissza a blokkhoz, és most a túloldalán is húzd meg a kart. Menj szemközt, d most a jobb oldali folyosón, és a havas teremben menj jobbra, a sínekhez. menj egyenesen, a csille után felfelé a tömbökön, majd átjutva a túloldalra egy fordulásos ugrással, balra, és megint balra haladj, végig a folyosón, mássz le a létrán, és a síneknél vedd fel a Rusty Key-t.

15.  Mentés- savegames.

Mássz fel a létrán, és megfordulva, nekifutásból kapd el a túloldalt. Mássz fel, menj fel a jeges folyosón, majd nyisd ki balra az ajtót a kulcsoddal. ezzel a következő pályára léptél.

6.      Pálya: The Scottish Countryside

Statisztika :

16.  Mentés- savegames.

Menj előre, és beszélgess az eddigi ismerősökkel. A három állattal, a kámzsás szellemmel, és a lovaggal. Újabb bejegyzés került a noteszedbe.

Menj egyenesen, fel a dombon, és vége is ennek a remek kalandnak.

OBig

 


Videóvégigjátszás: Doggett TV

 


Az oldalon közölt képek, a szöveges tartalom, illetve minden sajátkészítésû anyag, a © TR Editor.hu tulajdonát képezi. Azokat semmilyen formában nem lehet reprodukálni, másolni, terjeszteni, csak a szerkesztõség engedélyével.